Založ si blog

Východ a západ Slovenska takmer spojený diaľnicou.

Väčšina obyvateľov našej krajiny vníma diaľnicu rozporuplne. Niektorí sú radi, že môžu prejsť väčšiu vzdialenosť rýchlejšie a omnoho bezpečnejšie ako po klasických cestách prvej triedy. Predsa len, na týchto cestách býva štatisticky viac nehôd ako na diaľnici. Časť obyvateľov vníma diaľnicu vyslovene negatívne. Napríklad preto, lebo im v niektorých úsekoch vedie popred okná alebo ponad záhradu a obrala ich o majetok.

Mnoho ľudí verí, že diaľnica v ich regióne zvýši životnú úroveň v meste aj okolí, priláka investorov, odstráni regionálne rozdiely a zvýši zamestnanosť. Predsa len každý investor je rád, keď môže využiť diaľnice pre logistiku svojho podniku. Ušetrí čas a tým aj peniaze.

mapa_siet_12_2015

Osobne vidím v diaľniciach veľký potenciál. Každý deň mi šetria čas pri ceste do práce a späť a urýchľuje mi cestu do iných regiónov Slovenska. Asi pred 3 rokmi som cestoval z Bratislavy cez Žilinu, kde som sa zdržal, a následne som pokračoval do Košíc. Cesta z BA do ZA mi trvala cca dve a pol hodinky po diaľnici v pohodovom tempe. Po vybavení vecí v ZA som sa vydal na cestu do Košíc za rodinným známym na víkend. Cesta zo ZA do KE mi trvala vyše 5,5 hodiny. Celkovo som v aute strávil viac ako 9 hodín. Čo sa podpísalo na únave a bol som zrelý akurát tak do postele. Nedávno som tiež išiel, ale kratšiu trasu zo Žiliny tiež do Prešova, trvalo mi to len 2,5 hodiny po diaľnici s novootvorenými úsekmi. Samozrejme jednalo sa o úsek diaľnice od Ružomberka po Prešov. Cesta bola v super stave (samozrejme keď je nová), lepšie sa mi išlo a hlavne som sa cítil aj bezpečnejšie.

 

Taktiež od nového roka 2016 som si skúsil platbu za diaľničnú známku po novom. Musím uznať, že ma prekvapila rýchlosť vybavenia a potvrdenia platby, dokonca možno rýchlejšie ako v niektorých e-shopoch. Celkovo ide o moderný spôsob, kúpite si ju hocikedy z pohodlia domova, bez toho aby ste museli niekam behať. No najviac sa mi poľubuje to, že nemusím už viac oškrabávať tie staré diaľničné známky, keďže som to väčšinou robil v januári v pekelnej zime. Pre tých, čo sa boja online platieb, tí samozrejme môžu využiť terminály a stále platí možnosť kúpy na čerpacích staniciach. Stačí naraziť na ochotný personál, čo sa nemusí vždy podariť. Osobne ma prekvapilo, že sa mi nepodarilo nainštalovať aplikáciu(e-znamka) na svoj smartfón, pretože mi vypísalo hlásenie, že túto aplikáciu moje zariadenie nepodporuje. Nedalo mi to a skúsil som to na staršom tablete so starším OS. Na tom sa mi to podarilo nainštalovať, ale funkčnosť nula bodov. Viacerí s tým majú problémy, ale dúfam, že sa to rozbehne, predsa len vývojári sa s tým určite v najbližšej dobe pohrajú a vychytajú chybičky krásy.

Tak aby som to celé zhrnul, som rád že sa otvárajú nové úseky. Myslím, že ďalšou výhodou je aj nový spôsob platenia a realizácie samotných diaľničných známok. Považujem to za veľký úspech Róberta Fica a strany SMER-SD a dúfam, že v takomto nastavenom tempe sa bude aj naďalej pokračovať. Predsa len, keby to niektoré vlády nezastavili, už sme mohli mať diaľničné spojenie východ – západ Slovenska dávno hotové.

 

Smeráci rozbehli oslavy MDŽ vo veľkom štýle

10.03.2017

Už je z toho tradícia. Vtipy o ženách či historky z mladosti. Aj tento rok smeráci štartujú šnúru osláv Medzinárodného dňa žien. Ako sa vyjadrila centrála strany: „Strana SMER – SD oslavuje Medzinárodný deň žien pravidelne a to bez ohľadu na to, či je vo vláde alebo nie.“ Tento rok na fanúšikov strany čakala jedna veľká zmena. Mítingy moderoval [...]

Starý most konečne dostane nový šat

10.03.2017

V tomto článku sa budem venovať starému mostu, ktorý spája centrum Považskej Bystrice a mestkú časť Orlové. Most je dlhodobo v zlom technickom stave, čo je možné poznať už samotným prejazdom. Rekonštrukcia je v pláne na tento rok. Tento most má bohatú históriu, začal sa budovať v roku 1930, súčasne s výstavbou Zbrojovky. Stavba bola v priebehu leta 1935 prakticky [...]

„Transparentný“ a obyčajný človek Igor Matovič.

22.02.2016

V poslednej dobe médiá poskytujú veľa informácií hlavne o dvoch pánoch, a to o súčasnom premiérovi a predsedovi strany Smer – SD Róbertovi Ficovi a o predsedovi strany Obyčajných ľudí Igorovi Matovičovi. Keďže o Róbertovi Ficovi si prečítate v každom druhom článku, dnes krátko rozoberiem len Igora Matoviča. Pripomeňme si jeho históriu, kde vlastne začal [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 46646x
Priemerná čítanosť článkov: 5183x

Autor blogu

Kategórie