Založ si blog

„Transparentný“ a obyčajný človek Igor Matovič.

V poslednej dobe médiá poskytujú veľa informácií hlavne o dvoch pánoch, a to o súčasnom premiérovi a predsedovi strany Smer – SD Róbertovi Ficovi a o predsedovi strany Obyčajných ľudí Igorovi Matovičovi. Keďže o Róbertovi Ficovi si prečítate v každom druhom článku, dnes krátko rozoberiem len Igora Matoviča. Pripomeňme si jeho históriu, kde vlastne začal svoju politickú kariéru. Narodil sa 11. mája 1973 v Trnave. Vyštudoval Fakultu manažmentu na Univerzite Komenského v Bratislave, odbor finančný manažment, kde mu bol po absolvovaní pridelený titul Mgr. Od roku 1997 pôsobí ako živnostník. Bol konateľom v trnavskej firme Region PRESS. V roku 2007 dal prepísať firmu na svoju manželku Pavlínu. Po voľbách v roku 2010 sa stal poslancom NR SR za stranu SaS.

Po predčasných voľbách v roku 2012 sa stal poslancom strany Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, ktorej je aj doteraz lídrom.

Na oko sa zdá tento politik ako veľmi presvedčivý a ochotný bojovať za práva občanov slovenského štátu, no je to v skutočnosti tak? Nie je, je to len klaun, ktorý vôbec nie je taký čistý ako vystupuje a prezentuje sa! Myslím, že mu ublížili posledné kauzy, no pripomeňme si ich. Hlavne tie posledné, s ktorými si veľmi poškodil.

Jedna z posledných veľkých káuz bola, ktorú otvoril bol „Ficov účet na Belize“. Údajne postupoval podľa informácii od anonyma. Presnejšie povedané „podľa neho dostal informácie od anonyma s tým, že na Belize má Fico spomínané účty. „Ja neobviňujem Róberta Fica, ja len tvrdím, že som dostal anonym, ktorý obviňuje premiéra z účtov na Belize. Pýtam sa Róberta Fica, či mu je príjemné a ako sa cíti, keď je v obehu anonymné udanie, keď má účet na Belize a má na účtoch peniaze, ktoré bežný človek nikdy nezarobí,“ povedal Matovič na tlačovej konferencii. Podľa polície tieto anonymné tvrdenia neboli pravdivé, aj keď Matovič sebavedome vystupoval s tým, že má dôkazy a včas ich zverejní. Nakoniec táto mediálna bublina veľmi rýchlo splasla a nič sa na daných tvrdenia ohľadne premiéra Róberta Fica nepotvrdilo.

Fico na tieto obvinenia reagoval na otázku na tlačovej konferencii, ktorá však bola zvolaná k téme regulácie cien. „Viete si vôbec predstaviť túto sumu? Mám pocit, že tu niekomu tečie do topánok. Nerád by som sa takýmito vecami zaoberal. To je nezmysel, ktorý nie je vhodný žiadneho komentára,“ reagoval premiér.“

Menšia rekapitulácia: celá kauza sa točila o údajných účtoch Róberta Fica na Belize miliónoch Eur uložených na týchto účtoch, a taktiež tam Igor Matovič zatiahol aj premiérovu manželku Svetlanu Ficovú. Dodajme k tomu, že Svetlana Ficová sa moc nezaujíma o politické dianie a je skôr v ústraní. No k danej kauze sa vyjadrila, ja osobne som ju videl prvý krát pred kamerami. Celkovo bola kauza uzatvorená s tým, že žiadne účty na Belize Ficovci nemajú. Prečítajte si vyjadrenia R. Fica: „Igor Matovič je klamár, ktorý nemá čo robiť v slovenskej politike.“ Vyhlásil to premiér Robert Fico (Smer-SD) v reakcii na oznámenie polície, že ukončila preverovanie informácií lídra hnutia OĽaNO vo veci existencie účtov predsedu vlády a jeho manželky v banke na Belize. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry nezistil tiež žiadnu súvislosť s dokumentmi, ktoré orgánom činným v trestnom konaní poskytol Matovič.

Matovič neskôr tvrdil, že Fico začal honbu na čarodejnice bez akýchkoľvek faktov v súvislosti s jeho firmou region PRESS v Trnave, kam vtrhli policajti a zhabali mu servery.

 

Matovič

Posledná kauza je o zničení či nezničení účtovníctva a prevode jeho vlastnej firmy na bieleho koňa – zamestnanca Region Pressu, kde Matovič prepral 122 miliónov slovenských korún, aby boli peniaze v bezpečí. Osobne som sa v jeho vyjadrenia strácal, ale myslím si, že veľa čitateľov je pozornejších a určite sa o tom veľa dozvieme v komentároch pod článkom. Po obvinení Igor Matovič tvrdil, že účtovníctvo je zničené daním do zberu pánom, ktorý je novým vlastníkom firmy a že prevod bol v poriadku. Následne sa na scéne objavil istý pán Vandák ,údajný nový majiteľ firmy a človek, čo mal zničil účtovníctvo v roku 2008. Podľa pána Vandáka to malo nasledovný priebeh : v auguste v roku 2008 ho Matovič zavolal do sídla firmy. Spoločne išli do suterénu budovy po krabice, kde bolo účtovníctvo a pokladničné knihy. „Bolo tam spústu krabíc. Ja som to nosil aj dve – tri hodiny,“ povedal podľa portálu Vandák vypočúvajúcemu policajtovi s tým, že niektoré krabice sám uniesť nedokázal a preto mu s tým pomáhal sám Matovič. Časť krabíc neskôr ponosili do auta. Kľúče si mal vziať dnešný šéf OĽaNO. Ráno podľa Vanádka auto na mieste, kde ho zaparkoval nebolo. „Volal som Matovičovi a vravím mu, že Vito neni pred barákom. On mi len odsekol, že o to sa nestaraj a ani nečakal, čo mu poviem a vypol telefón,“ povedal.

Po týchto vyhláseniach sa opäť pred kamery postavil Igor Matovič s tým že dané spisy existujú a len čakal, ako sa situácia vyvinie. Mne sa to osobne nepozdávalo, keď sa nemám čoho báť tak predsa dôkazy predám ihneď. Potom zaviedol novinárov na pôjdu jeho babičky, kde sa našli údajné účtovnícke spisy. Je pravda že sa tam našlo kopec spisov, ktoré sa neskôr predali polícii. Ale mne sa nezdala jedna vec, na pôjde od roku 2008 bez manipulácie by predsa na spisoch bola dosť veľká vrstva prachu, no mne z daných reportáži a fotografii príde tak ako keby tam niekto poupratoval alebo priam priniesol. Ale tak to je vec už na vás a na vyšetrovateľov ako danú kauzu uzavrú. Stále nad tým premýšlam, ako obyčajný človek može prísť len tak jednoducho k 122 miliónom ešte v tej dobe slovenských korún?!!!

Momentálne v uvedenej veci koná vyšetrovateľ NAKA, takže si počkajme na vyjadrenia polície. Veľa z vás si povie, áno ďalší pisálek nám ti pred voľbami tlačí kapusty do hlavy. Ja som dal len fakty. Osobne sa mi práca pána Igora pozdávala, no v poslednom roku išiel cez čiaru a stratil moju dôveru. No dúfam, že na Slovensku je dostatok inteligentných ľudí a vedia si spraviť vlastný názor na dané kauzy a čítať aj pomedzi riadky. Každopádne vyzývam každého jedného voliča, aby 5. marca išiel voliť, najlepšie podľa svojho svedomia a vedomia. Predsa len politikov si volíme my. J

Smeráci rozbehli oslavy MDŽ vo veľkom štýle

10.03.2017

Už je z toho tradícia. Vtipy o ženách či historky z mladosti. Aj tento rok smeráci štartujú šnúru osláv Medzinárodného dňa žien. Ako sa vyjadrila centrála strany: „Strana SMER – SD oslavuje Medzinárodný deň žien pravidelne a to bez ohľadu na to, či je vo vláde alebo nie.“ Tento rok na fanúšikov strany čakala jedna veľká zmena. Mítingy moderoval [...]

Starý most konečne dostane nový šat

10.03.2017

V tomto článku sa budem venovať starému mostu, ktorý spája centrum Považskej Bystrice a mestkú časť Orlové. Most je dlhodobo v zlom technickom stave, čo je možné poznať už samotným prejazdom. Rekonštrukcia je v pláne na tento rok. Tento most má bohatú históriu, začal sa budovať v roku 1930, súčasne s výstavbou Zbrojovky. Stavba bola v priebehu leta 1935 prakticky [...]

Jar 2016 – obdobie štrajkov alebo len predvolebná kampaň opozície? ? ?

08.02.2016

Tento rok začal zostra, začali vo veľkom štrajkovať učitelia a zdravotné sestry podávali hromadné výpovede. No skutočne im ide o lepšie platové podmienky, či sa jedná len o špinavú kampaň opozície? V tomto článku sa dozviete môj názor na danú problematiku a osobne si myslím, že každý rozumný človek si sám na to spraví objektívny názor. Začnem [...]

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 46645x
Priemerná čítanosť článkov: 5183x

Autor blogu

Kategórie