Založ si blog

Teroristické útoky a vlny migrantov v Európe

V poslednej dobe sú média plné informácií o teroristických útokoch a o príleve ďalších migrantov, ktorí prichádzajú do Európy. Prvé útoky atentátnikov v Paríži potvrdili obavy a bezpečnostné riziká, ktoré súvisia s existujúcou migračnou krízou v Európe. Na tieto útoky zareagovalo Francúzsko odplatnými bombovými náletmi na pozície Islamského štátu. Majú tieto odplatné nálety vôbec zmysel ? Osobne si myslím, že situácia by sa mala riešiť tam, kde vzniká, takže na jednu stranu ich chápem, ale na druhú stranu, pri náletoch je vysoká pravdepodobnosť zabitia aj nevinných ľudí.

Dňa 18.11. 2015 francúzska polícia vykonala niekoľko domových prehliadok podozrivých, ktoré skončili odpálením jednej teroristky, ktorá použila pásovú výbušninu. Vraj sa jednalo o mladú ženu. Našťastie nepridala ďalšie ľudské obete na účet Islamského štátu. Celkovo táto situácia zmieta celú Európu. Ďalším príkladom obáv z terorizmu je zrušenie futbalových zápasov.

Celkovo je situácia nestabilná a veľa ľudí odsudzuje moslimov, no netreba ich hádzať všetkých do jedného vreca. Všetky výskumy verejnej mienky ukazujú, že väčšina moslimov odmieta také vražedné činy, aké predvádzajú bojovníci Islamského štátu. Ale menšiny, ktoré terorizmus neodmietajú, nie sú zanedbateľné. Bohužiaľ veľa prichádzajúcich moslimov, môže byť zo základní Islamského štátu, ktorí si prešli vojenským výcvikom, nielen ako používať zbrane, ale majú aj výborné strategické myslenie. Títo ľudia sú veľmi nebezpeční. No ich odhalenie je zdĺhavé a často sa o nich dozvieme, až keď je neskoro.

Myslím, že pod svetlom nových okolností, ktoré sa vyskytli v EU, zmenili postoj k migrantom viaceré štáty. Jasným dôkazom je zmena postoja Nemecka a samotnej nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. Už ich nevítajú s takou „otvorenou náručou“ ako predtým a zmenili sa aj podmienky prijatia pre nich ako migrantov. Bežným ľuďom sa často zdalo, že dotáciami ako im poskytovali, ich tam doslova pozývajú. Samozrejme teraz je už všetko inak.
Pochopiteľne, aj ja vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým tragédií v Paríži, len jednej veci nerozumiem, a to sociálnym sieťam. Hneď po útokoch boli zaplavené rôznymi statusmi, fotkami a dokonca aplikáciami na podporu Francúzka. Čo ma na tom zaráža je fakt, že keď spadlo ruské lietadlo s ruskými cestujúcimi, tak tieto veci tam chýbali. V oboch prípadoch si to odniesli obyčajní a nevinní ľudia. Predsa len je to život ako život a napriek dnešnej spoločnosti, má najväčšiu hodnotu na svete.

Celkovo som rád, že naša vláda a náš pán premiér Fico majú odmietavý postoj k migrantom. Predsa len ide o ľudí s inou vierou a inými zvykmi a tradíciami, čo nemusí byť problém. Aj keď by nemuseli byť hrozbou, človek nikdy nevie, čo príde. Podľa prieskumov je toto názor zhruba 80 % opýtaných na Slovensku. Dedukujem z toho to, že takýto postoj vlády bol hlavne kvôli bezpečnosti občanov a v záujme nás ako slovenského národa. Viaceré krajiny nás za to odsudzovali. Teraz po udalostiach v Paríži sa postoje krajín menia. Ako z histórie vyplýva, vždy sa zásadné rozhodnutia robili neskoro, keď už niekto prišiel o život. Preto buďme obozretní, nikto nevie, čo toto všetko prinesie. Je len na nás všetkých, aby sme mysleli pozitívne a snažili sa predísť vojne, pretože vojna sa nikdy nemení, vždy si to odnesú nevinní.

Smeráci rozbehli oslavy MDŽ vo veľkom štýle

10.03.2017

Už je z toho tradícia. Vtipy o ženách či historky z mladosti. Aj tento rok smeráci štartujú šnúru osláv Medzinárodného dňa žien. Ako sa vyjadrila centrála strany: „Strana SMER – SD oslavuje Medzinárodný deň žien pravidelne a to bez ohľadu na to, či je vo vláde alebo nie.“ Tento rok na fanúšikov strany čakala jedna veľká zmena. Mítingy moderoval [...]

Starý most konečne dostane nový šat

10.03.2017

V tomto článku sa budem venovať starému mostu, ktorý spája centrum Považskej Bystrice a mestkú časť Orlové. Most je dlhodobo v zlom technickom stave, čo je možné poznať už samotným prejazdom. Rekonštrukcia je v pláne na tento rok. Tento most má bohatú históriu, začal sa budovať v roku 1930, súčasne s výstavbou Zbrojovky. Stavba bola v priebehu leta 1935 prakticky [...]

„Transparentný“ a obyčajný človek Igor Matovič.

22.02.2016

V poslednej dobe médiá poskytujú veľa informácií hlavne o dvoch pánoch, a to o súčasnom premiérovi a predsedovi strany Smer – SD Róbertovi Ficovi a o predsedovi strany Obyčajných ľudí Igorovi Matovičovi. Keďže o Róbertovi Ficovi si prečítate v každom druhom článku, dnes krátko rozoberiem len Igora Matoviča. Pripomeňme si jeho históriu, kde vlastne začal [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 46628x
Priemerná čítanosť článkov: 5181x

Autor blogu

Kategórie